Blog

Valencià: Què és el dia de l'Ascensió d'Elx?

Vols conéixer l'origen del dia de l'Ascensió? Atent al que ens conta el profe del Laboratori d'Idiomes Manel Alarcón: El 25 de maig és el dia de l'Ascensió, açò són els quaranta dies posterios al Diumenge de Pasqua. En altres temps. aquest dijous era festiu, i la gent aprofitava per anar a la serra i "fer herbetes", és a dir, arreplegar les plantes aromàtiques que creixien a les serres del municipi d'Elx com la del Pantà, el Tabaià o el Ferriol. Les plantes més característiques eren el romer, el timó, el cantueso, el "rabo i gat" o el raïm de pastor, que es prenien en infusions. Tot aquest ritual anava acompanyat de cançonetes tradicionals, com "El dia de l'Ascensió" o "Venim de fer herbetes". 

Ja sabeu, quan arribe el mes de maig teniu una bona ocasió de visitar les nostres serres i conéixer les nostres plantes aromàtiques més característiques!

Cançons d'Elx que parlen del dia de l'Ascensió: 

 

CURSOS DE INGLÉS ONLINE

Beenglishlab

La mejor herramienta online para:

Nivel: 

Contenido relacionado

Dar a conocer entre los estudiantes que realizan una estancia internacional en la UMH la oferta formativa y las ventajas que ofrece el Centro de Idiomas UMH (CDI) para aprender o perfeccionar nuevas lenguas. Con este objetivo, la directora del CDI, Ana Esclapez, ha participado en las jornadas de bienvenida que se han organizado de manera online desde la UMH hoy miércoles, 31 de enero.

El Centro de Idiomas de la UMH (CDI) ha firmado recientemente un acuerdo con el centro de estudios Kairós de Guardamar. El objetivo de esta colaboración es impulsar la formación en las lenguas inglesa, valenciana y española. Las encargadas de suscribir este convenio han sido la directora-gerente de la Fundación UMH, Tonia Salinas; y la directora de Kairós, Mar Ortiz.

¡Ya hemos abierto el plazo de inscripción para los cursos de preparación de los exámenes ofi