elx

Mostrar su apoyo para que el Misteri d’Elx opte al Premio Princesa de Asturias de las Artes 2023.

El passat 7 d'octubre la ciutat d'Elx celebrava un moment important: el Correllengua 2022, l'avantsala del Dia de la Comunitat Valenciana que es commemora l'endemà passat.

Des de l'Ajuntament de la ciutat, el professor del Centre d'Idiomes de la UMH, Pere Vives, exposava amb passió la seua defensa d'aquest idioma, així com de la cultura i les tradicions que li acompanyen.

Els focs artificials són un dels reclams de la cultura valenciana. La pólvora és, sens dubte, símbol de celebració i festivitat. Cada vegada que se celebra un acte a la Comunitat sempre hi ha traques, castells de focs, mascletades o algun que altre coet.

Per Tots Sants se celebra, a tota la comunitat, la festivitat amb la qual recordem els que ens han faltat, ens han deixat o ja no hi són.

Les tradicions més conegudes són l’ofrena de flors per als nostres difunts. Com a resultat, els cementeris s’omplin de familiars i multitud de ramells de flors.

Gastronòmicament, també tenim els costum de menjar bunyols i xocolate, que acompanyem amb la cançoneta “Està ja fet el xocolate? Encara no, falta un poquet. Que rode la mola, que rode el molí, amb una coca d’oli i un barral de vi”.