valencià

Sovint, quan parlem de gastronomia valenciana ens ve al cap la paella. I és que... qui no ha menjat mai una bona paella?

No obstant això, la gastronomia valenciana no sols compta amb aquest plat, sinó que té desenes d’elaboracions suculentes i pròpies que formen part de la idiosincràsia de la terra.

Hui satisfarem els més golosos, ja que parlarem dels dolços més típics de la Comunitat Valenciana.

Coneix i venceràs. La millor estrategia per a preparar un examen és saber de bestreta com funciona cada prova, quin tipus de preguntes fan els examinadors o quins criteris utilitzen per a corregir. Si necessites acreditar el teu nivell de valencià, saber a quin tipus de prova t’enfrontes i practicar amb professors especialitzats, sempres és la millor opció.

Escoltes valencià? Aprendre la gramàtica i l'ortografia és una cosa, però l'ús del llenguatge, l'entonació, els localismes… Tot allò que dóna música i color a una llengua està en la conversa. I hi ha una “patracolada*” d'expressions valencianes que només aprendràs posant l'orella.

Del segle XV al XXI, del romanticisme històric al realisme contemporani, la nostra llengua disposa d'un distingit i ampli catàleg literari. Ara que ha arribat l'estiu i tenim més temps per a la lectura, et portem aquesta llista de 10 obres importants en la literatura valenciana-catalana.