Blog

CieaCOVA, anatomia d’un examen

Coneix i venceràs. La millor estrategia per a preparar un examen és saber de bestreta com funciona cada prova, quin tipus de preguntes fan els examinadors o quins criteris utilitzen per a corregir. Si necessites acreditar el teu nivell de valencià, saber a quin tipus de prova t’enfrontes i practicar amb professors especialitzats, sempres és la millor opció.

Cada any tenim l’oportunitat d’obtindre un certificat oficial de valencià amb els exàmens de la CieaCOVA. Les proves de la Comissió Interuniversitària d’Estandardització d’Acreditacions de COneixements de VAlencià. Aquests exàmens es realitzen en tots els campus de la Universitat Miguel Hernández i estan disponibles per a tots els membres de la Comunitat UMH que estiguen matriculats en el curs gratuït de valencià LLUMH o en la plataforma LlenguaLab. També per als alumnes actuals o d’anteriors cursos de valencià o Capacitació del Centre d’Idiomes UMH.

Com són els exàmens de valencià de la CieaCOVA?
Les proves se centren en les cinc àrees del lleguatge: comprensió oral i escrita, expressió oral i escrita i coneixements gramaticals i lèxics. Cadascuna d’aquestes proves es compon d’exercicis de “vertader/fals”, elecció múltiple, relació de conceptes, redacció de textos, frases per a completar, i dos exercicis orals. En total, la prova té una durada de dues hores i mitja per al nivell C1 i de tres hores per al C2.

Per a preparar-te de la millor forma possible, al Centre d’Idiomes t’oferim un curs pràctic perquè adquirisques els coneixements necessaris per a afrontar amb el major èxit possible l’examen.

Com a aperitiu, et mostrarem alguns exemples d’exercicis que trobaràs en les proves de la CieaCOVA:

Comprensió oral
Per exemple, en una prova per al certificat del B2, escoltaràs un àudio en el qual es desenvolupa un tema i hauràs de respondre de forma breu a algunes preguntes, triar la resposta correcta entre múltiples afirmacions relacionades amb el tema, o completar amb dades que es proporcionen en l’àudio.

Coneixements gramaticals i lèxics
En les proves per al nivell C1 et demanaran que completes un text amb pronoms, locucions, plurals de substantius, conjugacions verbals, etc. També es proposen exercicis per a transformar frases tot mantenint el significat o completar un escrit amb vocabulari específic.

Comprensió escrita i expressió oral
Durant l’examen oral per al nivell B1 et proporcionaran un breu text que hauràs de llegir i després comentar amb l’examinador, el qual et farà algunes preguntes relacionades.

La majoria de candidats als exàmens de certificació de valencià se senten més espantats per la part oral i per les proves de vocabulari. L’avantatge de comptar amb l’ajuda dels professors del Centre d’Idiomes és que estan especialitzats en les proves de la CieaCOVA i poden resoldre els teus dubtes sobre criteris de correcció, entre d’altres. A més, t’ensenyaran estratègies per a afrontar els exercicis que trobes més difícils i podràs practicar amb ells les proves orals

Recorda: coneix i venceràs.

Anim i a pel certificat de valencià! Prepara't amb nosaltres!

CURSOS DE INGLÉS ONLINE

Beenglishlab

La mejor herramienta online para:

Nivel: 

Contenido relacionado

Escoltes valencià? Aprendre la gramàtica i l'ortografia és una cosa, però l'ús del llenguatge, l'entonació, els localismes… Tot allò que dóna música i color a una llengua està en la conversa. I hi ha una “patracolada*” d'expressions valencianes que només aprendràs posant l'orella.

Decisiones, decisiones…

El curso 2018/19 en el Centro de Idiomas llega cargado de opciones. Todos los niveles de inglés y valenciano, alemán, japonés, español para extranjeros, ¡y más! El único problema puede ser decidir a qué curso anual de todos los te ofrecemos te vas a apuntar.

Quan es tracta d’aprendre un idioma, et consideres autodidacta o prefereixes comptar amb professors i companys per a practicar?