Blog

Gastronomia valenciana: Dolços típics de la Comunitat

Sovint, quan parlem de gastronomia valenciana ens ve al cap la paella. I és que... qui no ha menjat mai una bona paella?

No obstant això, la gastronomia valenciana no sols compta amb aquest plat, sinó que té desenes d’elaboracions suculentes i pròpies que formen part de la idiosincràsia de la terra.

Hui satisfarem els més golosos, ja que parlarem dels dolços més típics de la Comunitat Valenciana.

Coca en llanda
Aquesta elaboració és una de les postres més famoses i tradicionals a les llars valencianes. Pot ser que siga així perquè els ingredients amb els quals s’elabora estan a l’abast de tothom. Per a fer aquesta coca es necessita sucre, farina, llet, oli d’oliva, ous, rent i ratlladura de llima. El més habitual és menjar la coca acompanyada d’una tassa de xocolate calent durant els mesos d’hivern.

Coca amb nous i panses
Este dolç és molt típic en els dies de Pasqua.  Pel sabor, és similar a la mona de pasqua, però aquesta coca compta amb la fruita seca, que li dona un toc de sabor particular. El millor moment és quan menges el sucre que té per damunt aquesta coca i quan et trobes amb una pansa o una nou. Malauradament, sols podem gaudir d’aquest dolç en el mes de Pasqua.

Fartons i orxata
Aquesta és la millor combinació de l’estiu. És una de les elaboracions més típiques i internacionals de la Comunitat. L’orxata és una beguda feta a base de xufa, un tubèrcul amb grans propietats nutricionals. A més a més, s’acompanya tradicionalment amb els fartons, uns bescuits allargats amb sucre glacé per damunt.

Pilotes de flare
Aquest és un dels dolços mes típics de Castelló. Vages a la pastisseria que vages de la província, de segur que en trobes algun. La pilota de flare és un bescuit de forma redona, una vegada elaborada la massa, es fregeix i es farceix amb crema. Per últim, hi afegeixen sucre per damunt.

Rotllets d’ou
És un dels dolços més tradicionals de la comunitat. A més dels rotllets d’ou, un altra varietat molt coneguda són els rotllets d’anís, que substitueixen la llet per aiguardent. Aquesta elaboració és molt famosa i se sol realitzar durant tot l’any, degut a la simplicitat de la recepta i dels ingredients.

La gastronomia valenciana és molt rica en varietat d’elaboracions. Si vols aprendre més sobre altres aspectes de la cultura valenciana mentre practiques aquest idioma pot fer-ho amb els cursos d’idiomes intensius d’estiu.

CURSOS DE INGLÉS ONLINE

Beenglishlab

La mejor herramienta online para:

Nivel: 

Contenido relacionado

La Comunidad Valenciana es conocida mundialmente gracias a su plato más típico e internacional: la paella. Es por ello que los valencianos siempre intentan defender la identidad de su elaboración estrella y enloquecen cuando ven las extrañas variaciones que se cocinan bajo el sello de “paella valenciana”. Sin embargo, en la propia Comunidad no existe una única receta, y es por eso que tanto en Castellón como en Valencia o Alicante podemos encontrar cientos de variaciones según los ingredientes empleados.