Blog

Tradició carnavalesca a la Comunitat Valenciana

Màscares, perruques, colors… et sona? Segur que sí! D'ací a no res comença l'època de… carnestoltes! Molts municipis de la Comunitat Valenciana compten amb una llarga tradició carnavalesca plena de colors, disfresses i, sobretot, diversió.

Un dels pobles més vinculats amb aquesta celebració és Pego, situat a la província d'Alacant. En aquesta localitat es preparen per al Carnestoltes una setmana abans amb la Baixada del Riu Bullent. Els participants recorren el riu disfressats i muntats en una barca construïda per ells mateixos. Quan arriba el dia de Carnestoltes, els pegolins i pegolines tornen a treure les seues disfresses més originals per celebrar la Pinyata i l'Enterrament de la Sardina… Interessant no?

Una altra de les ciutats més unides a Carnestoltes és Vinaròs, situada a la província de Castelló. La gran batalla de farina, el concurs karaoke entre comparses, la nit del pijama o la batalla del confeti són algunes de les moltes celebracions que es realitzen durant la setmana de Carnestoltes. Una altra destinació recomanable per gaudir d'aquesta festa, no penseu?

Una altra ciutat amb una tradició molt carnavalesca és Requena, situada a la província de València. En aquesta localitat podràs viure la proclamació del rei de Ceps, una concorreguda cavalcada amb disfresses, comparses i carrosses, divertides representacions teatrals, un concurs de letrillas o Carnavalada, la Mascarada amb escenes carnavalesques i el gran ball final. 
Ara ja coneixes molts altres llocs on gaudir d'aquesta celebració i ja saps… el que passa en Carnestoltes, es queda en Carnestoltes.

CURSOS DE INGLÉS ONLINE

Beenglishlab

La mejor herramienta online para:

Nivel: 

Contenido relacionado

Ja arriba carnestoltes, l’època de l’any en què pots trobar xiquets (i no tan xiquets) al carrer amb la cara pintada, un barret, una capa… Però coneixes la història d’aquesta celebració? Sabies que és una de les festes paganes més celebrada al món? Són dies d’alegria, festa i diversió.